Blogg

Enkel oppskrift på Kylling Korma

Kylling Korma er en mild, men smakfull indisk rett med opphav fra Sør-India. Tradisjonelt skal denne retten inneholde kokosmelk, men den kommer i utallige varianter. Kylling Korma er like vanlig å få servert på indisk restaurant som Kylling Tikka Masala.

Dette er en av de enkleste variantene av Kylling Korma som du kan lage på under en halvtime. Til fire porsjoner trenger du følgende:

  • 800 g kyllingfilet
  • 200 g Korma på glass (inneholder nøtter)
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2 dl fløte
  • 1 dl vann
  • Koriander

Slik går du frem:

Del kyllingfileten i passe store terninger.

Sett en dyp stekepanne på medium til høy varme, og varm Korma og Creme Fraiche sammen. Ha i bitene av kylling og tilsett væsken.

La blandingen koke til kyllingen er gjennomkokt i ca. 7-10 minutter. Avslutt med et dryss av frisk koriander.

Dette passer til:

Til tradisjonell indisk mat serveres det gjerne Naan og ris. Hvis du ønsker noe grønt ved siden av maten kan du lage en mangosalat.

Kylling Korma er en smakfull rett med en rik saus, men med mild styrke. Dersom du ønsker en sterkere smak kan du tilsette chili og ingefær. Du kan også justere sausens tykkelse med å variere Creme Fraiche, fløte og vann. Med denne retten kan du transformere hjemmet ditt til å bli en av de beste restaurantene i Oslo, og det tar deg bare en liten halvtime.

Smakelig måltid!

Del & Print