Matsiden Søk

Søk gjennom hele matsiden:

 

 

 

Nyhets-
brev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Epost:

Fornavn:

Etternavn:

 

Meld på

 

Meld av

 

 

 

Kokeboken

  Kjøttdeig (66)
  Kylling/høns (138)
  Lam (58)
  Okse (44)
  Svin (40)
  Vilt (45)
  Eksotisk Mat (90)
  Fisk (148)
  Pasta (56)
  Pizza (45)
  Skalldyr (29)
  Tradisjonmat (63)
  Vegetar (54)
  Wok (28)
  Kveldskos (91)
  Middag på 15 min. (22)
  Forretter (25)
  Salater & dressing (71)
  Saus og tilbehør (89)
  Supper (79)
  Slankemat (64)
  Gjærbakst (99)
  Desserter (157)
  Julekaker (83)
  Kaker (427)
  Søtsaker (43)
  Pølseretter (18)
  Julemat (29)
  Fjærfe (24)
  Pai/Quiche (13)
  Grillmat (36)

Sjekk også Rema.no, som har mange gode oppskrifter.

 

 

 

Søk



 

 

 

5 Siste

Pærekake med sjokolade
Pearly´s & Panos´ pai med grønnsaker og falukorv.
Karamelkaker
Super Vanilje Kos
Spaghetti med ansjosfilet og kapers i tomatsaus

 

 

 

Mat fra hele verden

 

 

 

Partnere

Omega Media
Mediemix
Verdivurdering
Picturegr.am
Oslo2013
Listnerd

 

 

 

utskriftsvennlig versjon av denne sidenJuleskinke



Oppskrift på Juleskinke.

Ingredienser
1 juleskinke

Ferdig saltet og røkt juleskinke selges med eller uten ben. Uten ben veier skinken mellom 1 og 3 kilo. Større skinker med ben veier mellom 3 og 5 kilo.

Sennepsglasur
6 ss sennep
2 eggeplommer
1 ss potetmel
ca. 1 dl strøkavring

Konjakkglasur
3 ss sterk, grov sennep
1 eggeplomme
1 ss konjakk
1 ss frisk finhakket estragon - eller tørket
1 ss finhakket søt sylteagurk
brunt sukker

Fremgangsmåte
1. Pakk skinken i aluminiumsfolie og stikk steketermometer i.
2. Legg den i langpannen ved 125 grader.
3. Når steketermometeret viser 72 grader, er den ferdig.

Juleskinken kan også trekke i vann i kjele med steketermometer og samme kjernetemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap omtrent en uke.


En skinke på 3 kilo tar ca. 3 timer. 4 1/2-5 timer for en 5 kilos skinke.

Ønsker du glasur lages den slik:
1. Ta bort eventuell svor fra den ferdig kokte skinken.
2. Bland sammen ingrediensene bortsett fra sukker og gni den svorløse skinken inn med dette.
3. Dryss med brunt sukker. Stek pent gyllen i ovn.

20.12.2001
Oppskriften er gitt Terningkast 4 basert på stemmer fra 14 personer!
Tilberedningstid mangler!
8+ porsjoner
--

Stemme på denne oppskriften?

Kokkens ordbok

Mål og vekt

 

 

 

 

Innsendte bilder

Bilde:

Innsender:

 

Har du laget - eller skal du lage denne oppskriften? Ta gjerne et bilde av den og send den inn her.

 

 

 

Hva synes andre?

Ditt navn:

Erfaring:

 

Send gjerne inn din kommentar i feltet til venstre hvis du har kommentarer til oppskriften, eller vil gi din egen versjon av den, små endringer, andre måter for framgangsmåte osv.

 

 

 

Tips oss om en ny oppskrift

Trykk her for å sende inn en ny oppskrift