Matsiden Søk

Søk gjennom hele matsiden:

 

 

 

Nyhets-
brev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Epost:

Fornavn:

Etternavn:

 

Meld på

 

Meld av

 

 

 

Kokeboken

  Kjøttdeig (66)
  Kylling/høns (138)
  Lam (58)
  Okse (44)
  Svin (40)
  Vilt (45)
  Eksotisk Mat (90)
  Fisk (148)
  Pasta (56)
  Pizza (45)
  Skalldyr (29)
  Tradisjonmat (63)
  Vegetar (54)
  Wok (28)
  Kveldskos (91)
  Middag på 15 min. (22)
  Forretter (25)
  Salater & dressing (71)
  Saus og tilbehør (89)
  Supper (79)
  Slankemat (64)
  Gjærbakst (99)
  Desserter (157)
  Julekaker (83)
  Kaker (427)
  Søtsaker (43)
  Pølseretter (18)
  Julemat (29)
  Fjærfe (24)
  Pai/Quiche (13)
  Grillmat (36)

 

 

 

Søk



 

 

 

5 Siste

Pærekake med sjokolade
Pearly´s & Panos´ pai med grønnsaker og falukorv.
Karamelkaker
Super Vanilje Kos
Spaghetti med ansjosfilet og kapers i tomatsaus

 

 

 

Mat fra hele verden

 

 

 

Partnere

Omega Media
Mediemix
Verdivurdering
Picturegr.am
Oslo2013
Listnerd

 

 

 

utskriftsvennlig versjon av denne sidenSvineribbe



Oppskrift på Svineribbe.

Ingredienser
Ca. 500 g ribbe per person

På ca 2 kg ribbe:
ca. 2-3 ts salt
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte
1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.
Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

13.02.2001
Oppskriften er gitt Terningkast 5 basert på stemmer fra 51 personer!
Tilberedningstid mangler!
8+ porsjoner
--

Stemme på denne oppskriften?

[kilde/innsender: OFK]

Kokkens ordbok

Mål og vekt

 

 

 

 

Innsendte bilder

Har du laget - eller skal du lage denne oppskriften? Ta gjerne et bilde av den og send den inn her.

Bilde:

Innsender:

 

 

 

 

Hva synes andre?

Send gjerne inn din kommentar i feltet til venstre hvis du har kommentarer til oppskriften, eller vil gi din egen versjon av den, små endringer, andre måter for framgangsmåte osv.

Ditt navn:

Erfaring:

 

Innsendt av: Janne
Dette syns jeg er den beste svineribben. Vi skjærer bort svoren, gnir ribben inn med salt og lar den stå to døgn i kjøleskap. Så skyller vi bort saltet og henger den til tørk 1-2 uker. Så skjærer vi den i serveringsstykker, vanner den litt ut. Så damper vi den i ovn på 150 gr. lenge (2 t) med aluminiumsfolie over. Til slutt skrur vi opp varmen og tar bort folien en stund. Da blir kjøttet rødt. Dette er nydelig!

Innsendt av: Lasse
Tradisjonen hos oss er å gni inn ribba med salt og pepper i 2-3 dager. Ribben henges så til tørk på et tørt og luftig sted. Hvor lenge den skal henge er jeg litt usikker på. Når ribba er tørket deles den opp i passe serveringsstykker og dampes i en kjel på ovne ni 2-3 timer og stekes deretter i ovnen

 

 

 

Tips oss om en ny oppskrift

Trykk her for å sende inn en ny oppskrift