Adventkrans

Adventkrans

Servings

4

Ingredienser
Til en krans:
100 g meierismør
3½ dl melk
50 g gjær
100 g sukker
1 egg
ca. 500 g hvetemel
1 g safran eller ¼ ts gurkemeie

Pynt: melisglasur

I stekeovnen: 225 grader C,ca.25 minutter

Fremgangsmеte
Smelt smøret og bland i melken. Smuldre gjæren i bakebollen og løs den opp i litt av melkeblandingen. Tilsett resten av melkeblandingen og det sammevispede egget. Tilsett mel og krydder og elt deigen godt. La den heve til dobbel størrelse. Elt den i litt mel på bordet og form den til en krans, på smurt stekeplate. La den etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek kransen gyllen. Smør på melisglasur før servering.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply