Appelsinkake

100%

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
50 g smør
100 g sukker
2 eggeplommer
1 1/3 dl melk
125 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Appelsinfyll og glasur:
2 eggehviter
175 g melis
revet skal og fruktkjøttet av 1 appelsin

Fremgangsmеte
Rør smøret hvitt, ha i sukker og eggeplommer.
Ha så i halve melken og melet sammen med bakepulveret.
Så vaniljesuykker og resten av mel og melk.
Stek 2 kaker i middels varm ovn ca 20 minutter.

Fyll og glasur:
Pisk hvitene stive, ha i sukkeret litt etter litt til det er tykt nok til å smøre. Visp så inn appelsinen. Ha evt i litt appelsinkulør.
Stryk kremen mellom lagene, på sidene og toppen av kaken.
Pyntes med appelsinbåter.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 21

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar