Arons Venerdikylling

Porsjoner

2

Tilberede

1 t

Stem

Ingredienser
Brokkoli fersk – 1/2

Rosenkål fersk – Ca. 10 stk

paprika rød – 1stk
(italiensk søt-paprika, populært kalt «paprika snack».
Får du ikke tak i den, kan du steke eller grille vanlig
rød paprika i 5-6 minutter på sterk varme for å få en
søtere, rikere smak.)

Hvitløk – 7 fed

Gulrøtter – ca 4-6.stk

Sjalottløk – 5 stk

Kyllingfilét – 2 stk

Vegetabilsk buljong av eget valg – 2 terninger. (kan
erstattes med hjemmelaget buljong, se
fremgangsmåte.)

Lett creme fraiche – 3dl

Pepper grovmalt, gjerne flere typer, ikke for mye
rosépepper

Bordsalt

Hvitvin eller hvitvinseddik

Mozarella (gjerne ekte bøffelmozarella, ikke så lett å få
tak i, men begynner å dukke opp i velsorterte
butikker.) Ca. 200gr.

Kidneybønner – 1 boks (evt. andre ferdigkokte
kidneybønner).

Tørket persille, tørket basilikum, evt. litt tørket
oregano.

Fremgangsmеte
Skru på oven til 225-250 grader. (Husk at ovner
oppfører seg svært forskjellig.) Skjær brokkoli, paprika
og gulrøtter i passelige biter, ikke for små. Skjær
sjarlottløken i to og skrell av ytterskallet. Skrell
hvitløken. Putt ca. 1,5dl vann, litt hvitvin eller bittelitt
hvitvinseddik og buljongterningen i en gryte (evt.
1,5dl hjemmelaget buljong).

Putt ingridiensene i gryten, tilsett pepper og kok opp.
La grønnsakene dampe i gryten på middels-høy varme
under lokk og bland innimellom (hvis du rister forsiktig
slik at grønnsakene bytter plass slipper du å ødelegge
grønnsakene med sleiva) i ca. 15 minutter.

Pepre og olje kyllingen, og stek på middels-høy varme
til overflaten får gyldenbrun farge mens grønnsakene
dampes.

Hell av buljongen fra grønnsakene i en skål. Bland
deretter buljongen med creme fraiche og smak til med
salt. Dersom du ikke har brukt en saltsterk buljong til
dampingen av grønnsakene, kan du tilsette litt ekstra
salt etter tilsmaking.

Legg grønnsakene og kyllingfileten i en ildfast form og
sett i ovnen til grønnsakene på toppen begynner å bli
litt synlig stekt).

Ta ut formen av ovnen og tilsett creme fraiche-
buljongblandingen.Fordel mozarella jevnt på toppen.
Mengden mozarella kan reduseres dersom du ønsker
en sunnere grateng.

Putt gratengen i ovnen.

Mens den stekes, kok opp bønner med en
buljongterning. Husk å skylle av «bønneslimet» før
koking. Ikke la dem koke, bare kok opp.

Gratengen er ferdig når osten er smeltet og
gyldenbrun.

Hell av buljongen fra bønnene og server dem med
gratengen. Hvis du serverer porsjoner, kan du strø
bønnene over.

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

Favoritt

0 0 100 0

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar