Servings

6

Ingredienser
1 kg benfritt reinsdyrkjøtt fra stek
ca. 1 liter vann
1 løk
4 poteter
2 gulrøtter
1 vårløk ev. 2 ss gressløk
1 kvast timian

Fremgangsmеte
1. Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av.

2. Tilsett løk skåret i båter og la Bidosen trekke på svak varme en halv times tid.

3. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.

4. La suppen trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønn-saker er møre.Smak til med ca. 1/2 ts salt og ca. 1/4 ts pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.

Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, gjerne vørterkake, og tyttebærsyltetøy.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply