Bolognese saus

100%

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
2 gulrøtter i små biter
1 ss kjøttbuljong
1/2 l vann
400 g kjøttdeig
1/2 løk, grovhakket
1-2 fedd pressede hvitløkbåter
1 bx hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 stilk stangselleri i biter
1,5 dl rødvin
1,5 dl matfløte
salt og pepper
1/2 ts tørket basilikum eller oregano

Fremgangsmеte
Kok gulrøttene møre i buljongvann. Stek kjøttdeig sammen med løk og hvitløk. Ha kjøttdeigen og sellerien i gryten sammen med gulrøttene og buljongkraften. Tilsett 1 bx hermetiske tomater samt 2 ss tomatpuré. Tilsett vin og fløte og la dette få småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og basilikum eller oregano. Serveres med nykokt pasta og et dryss revet ost etter smak. Varme baguetter med hvitløkssmør er godt tilbehør.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 42

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar