Brudens rosendessert

100%

Porsjoner

6

Stem

Ingredienser
12 plater gelatin
2 1/2 dl sukker
5 dl kremfløte
4 dl melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
1 1/2 dl sherry
rød konditorfarge

1 pk. rød gelé til hjerter
1 kurv jordbær til saus

Fremgangsmеte
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm opp sukker, fløte, melk og vaniljestang (splittet på langs) til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Avkjøl.

Ha i sammenrørte, silte eggeplommer. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Rør i oppløst gelatin i en tynn stråle. Visp i sherry. Ta av ca 1/3 av blandingen og tilsett rød konditorfarge i resten til desserten blir pent rosa. Hell først et lag hvit fromasj, 2-3 cm. i små former som kan hvelves, f.eks. tomme yoghurtbegere. La det hvite laget stivne før du fyller opp med rosa fromasj. Sett fromasjen kaldt.

Lag gelé som anvist på pakken, men med halve vannmengden. Hell gelémassen utover på et flatt fat med litt kant til et lag på omtrent 1/2 cm. Stikk ut små hjerter med en liten hjerteform etter at geléen har stivnet.

Hvelv rosendesserten på flate desserttallerkener. Anrett med to og to røde geléhjerter på toppen av hver dessert. Kjør jordbær i en matprosessor med litt melis til en passe søt saus. Fordel et par skjeer saus rundt hver dessert. Pynt eventuelt med et blad sitronmelisse og et dryss melis rundt kanten.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 13

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar