Eksklusiv dessertiskake

Eksklusiv dessertiskake

Servings

6

Ingredienser
Bunn:
200 g havrekjeks, i smuler
60 g meierismør, smeltet
2 ss lys sirup
Isfyll:
5 plater gelatin
8 eggeplommer
2 1/2 dl melis
1 1/2 dl cognac eller god likør, gjerne appelsinlikør
2 dl kremfløte
200 g kokesjokolade
Kokende vann

Pynt:
Melisse-eller basilikumblader
Rund kakeform, 22-24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 10 minutter

Fremgangsmеte
Bland kjeks-smuler, smør og sirup til en jevn masse. Trykk kjeksblandingen ut i en smurt form og stek bunnen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Visp eggeplommer og melis til luftig eggedosis. Klem vannet av gelatinen og smelt den i 1/4 dl kokende vann. Bland smeltet sjokolade med gelatinen og ha i cognac eller likør. Visp kremfløten og bland krem med gelatinblandingen og fold forsiktig inn eggedosisen. Iskremen kan gjerne være litt «Marmorert». Hell kremen over kakebunnen og la den stivne i fryseboksen. Ta iskaken ut av fryseren ca. 1/2 time før den skal serveres. Pynt med pene grønne blader.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply