Fastelavensboller5

Fastelavensboller5

Servings

4

Ingredienser
200 g smør
1/2 l melk
100 g gjær
200 g sukker
1/2-1 ts kardemomme
1/2 ts salt
ca 1 kg hvetemel

Fyll:
Mandel masse eller vaniljekrem.

Fremgangsmеte
Smelt smøret og ha oppi melken. La det bli lunkent.
Rør ut gjæren i litt av væsken, og bland sammen.
Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til du får en smidig deig.
La den heve i ca 30 minutter eller til den er stor og fin.
Ta den ut på bakebordet og trill ut ca 30 boller.
Skal det være fyll i bollene, klapper du dem flate, legger på fyllet og former til bolle rund fyllet igjen.
Sett bollene på stekeplate og etterhev.
Pensle med egg og stek bollene ved 250 grader i ca 7 minutter, eller til de har fin farge.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply