Fattigmann

Fattigmann

Servings

4

Ingredienser
3 eggeplommer
1 eggehvite
8 ss kremfløte
8 ss melis
1 ts kardemomme
1/4 ts kanel
1 ss konjakk
400 g hvetemel
Smult til steking.

Fremgangsmеte
Pisk eggeplommene med halvparten av melisen.
Bland fløten med den andre delen av melisen og tilsett krydder og konjakk.
Tilsett så den stivpiskede hviten vekselvis med melet.
Arbeid deigen lett på bakebordet, skal være løs.
Kjevles ut ganske tynt og kuttes ut i spisser. Lag ett hull i spisen og tre spissen gjennom.

Sett over smult i en jerngryte/smultgryte.
Varm opp langsomt. Når det stiger opp blålig røyk er den passe varm.
Legg kakene i og stek dem til de er pent gulbrune.
Tas opp og tørkes på kjøkkenpapir.

Gammel norsk oppskrift.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply