Grovbrød

100%

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
1/2 kg sammalt rug
1/2 kg rugmel eller hvetemel
3-4 ts salt
3/4 liter vann
50 g gjær

Fremgangsmеte
Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen.
Arbeides med rene hender til den slipper bollen.
Settes så til heving på ett lunkent sted.
Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner.
Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time.
Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print


Warning: A non-numeric value encountered in /home/2/m/matsiden/www/wp-content/themes/themeforest-9258994-recipes-wordpress-theme/recipes/single-recipe.php on line 123
100 0 100 17

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar