Grunnlovsdessert

100%

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
Kompott:
200 g svisker, stenfrie
200 g rabarbra, renset i 2 1/2 cm lange biter
3 dl vann
2 dl sukker
1 ss potetmel
1/2 dl vann

Vaniljekrem:
Bruk meierienes ferdiglagede vaniljekrem eller lag den selv fra bunnen av:
2 plater gelatin
4 eggeplommer
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
2 1/2 – 3 dl kremfløte

Pynt:
1 dl mandler, i flak eller grovhakkede, lett ristet i tørr stekepanne
1 dl

Fremgangsmеte
Kompott:
Kok rabarbra og svisker så vidt møre i vann tilsatt sukkeret. Ta av noen svisker til pynt. Rør potetmel ut i 1/2 dl kaldt vann og tilsett dette som en stråle i kompotten. Rør hele tiden og la kompotten tykne over svak varme. Ta av platen og avkjøl.

Vaniljekrem:
Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Visp eggeplommer og sukker. Bland melk, fløte, vaniljesukker og eggedosis og varm forsiktig til sausen tykner. Klem vannet fra gelatinen og smelt den i 3 ss kokende vann. Rør gelatinen i melkeblandingen og la vaniljekremen avkjøles og bli tykk. Legg kompotten i bunnen av en glassbolle og hell over vaniljekremen.Strø over mandler og legg vispet krem på toppen. Pynt med noen svisker.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 7

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar