Hjortetakk

100%

Porsjoner

8+

Stem

Ingredienser
4 egg
250 g sukker
125 g meierismør
½ dl konjakk
1 ts hornsalt
1 ts kardemomme
ca. 600 g hvetemel

ca. 1 kg smult til koking

Fremgangsmеte
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland hornsalt og kardemomme i halvparten av melet og rør blandingen i eggedosisen. La deigen stå kaldt til neste dag.Bruk resten av melet til utbaking. Arbeid med litt deig om gangen og form den til fingertykke ringer. Skjær tre skråhakk i hver kake og kok dem gyllebrune i varm smult. Sjekk at smulten ler varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i.Pass på at smulten ikke blir for varm under kokingen.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 3

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar