Jamies semi-freddo

Jamies semi-freddo

Servings

4

Ingredienser
4 store egg fra frittgående høner
1 spiseskje sukkker
0,5 liter kremfløte
en god håndfull ristede mandler i flak
en stor pakke knuste maltesersjokolade
2 håndfuller knust marengs
2 små kurver med bringebær i biter

Fremgangsmеte
Del eggene først, legg eggehviten i én bolle, eggeplommene i en annen. Visp hvitene til de danner stive topper – de bør være stive nok til at du kan snu bollen på hodet uten at eggehviteblandingen faller ut. Visp eggeplommene med sukker til blandingen er lett og luftig.

I en annen bolle pisker du fløten til krem. Tilsett mandlene, maltesersjokoladen, marengsen, den stive eggehviten og eggeplommene. Rør om forsiktig til alt er blandet sammen. Hell kremen i en passende beholder og sett i fryseren i to timer. Da vil den være halvfrossen – det er det semifreddo betyr.

Det er ikke noe i veien for å tilsette de smakene du selv måtte ønske i basisblandingen – det er det det handler om.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply