Julehjerter

100%

Porsjoner

8+

Stem

Ingredienser
3 egg
125 g sukker
4 ss potetmel
2 ss hvetemel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Mandelbunn:
180 g mandler
200 g sukker
6 eggehviter

Smørkrem:
100 g melis
100 g meierismør
2 eggeplommer
1 ts konjakk

1 plate kokesjokolade

I stekeovnen: Sjokoladedeig: 250 grader C, ca. 5 minutter
Mandeldeig: 175 grader C, ca. 15 minutter

Fremgangsmеte
Visp egg og sukker godt. Sikt det tørre og rør det inn. Smør deigen ut i en bakepapir- kledd langpanne og stek den. Dryss sukker på et papir og hvelv kaken på det. Pensle papiret som lå under kaken ved stekingen med kaldt vann, da er det lettere å få av.
Mal mandlene og bland dem med sukkeret. Visp eggehvitene stive og bland i mandlene. Stek på papir i langpannen.
Rør smør og sukker til smørkrem og tilsett eggeplommene, smak til med konjakk.
Smør kremen på sjokoladebunnen og legg over mandelbunnen.
Smelt sjokoladen og rør inn 1 ss meierismør, avkjøl den litt og fordel den jevnt oppå kaken. La sjokoladen feste seg litt, før du stikker ut kakene i hjerteform.
Det blir rester, de kjøres raskt i food-prosessor og formes til små snadderkuler. Vil en gjøre det riktig fint, kan en pensle dem med sjokolade.
Pizzahjulet er fint å bruke hvis en vil skjære ruter i stedet for å stikke ut hjerter.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 21

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar