Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Servings

4

Ingredienser
1 kg malt lammekjøtt
3 ss strøkavring
salt
pepper
2 båter hvitløk
1/2 ts revetmuskat
2 egg
5 ss hvetemel krydret med salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1 løk
1 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 glass tørr hvitvin/vann
4 dl hønsebuljong
1 ss hakket persille

Fremgangsmеte
1. Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en båt knust hvitløk, revet muskat og egg.

2. Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.

3. Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene.

4. Ha i resten av hvitløken, tomatene, tomatpureen, vinen og buljongen. Rør om. Legg over lokk og la retten småkoke i 30 minutter.

5. Smak til og rør inn persille. Sausen kan evt. «rundes av» med litt sukker.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply