Kylling med 40 hvitløkbåter

Kylling med 40 hvitløkbåter

Servings

4

Ingredienser
1 rå kylling (ca. 1 kg)
40 uskrelte hvitløkbåter
4 kvister timian
4 kvister rosmarin
4 kvister basilikum
4 kvister flat persille
4 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper
litt revet sitronskall
ca. 1 dl tørr hvitvin

Fremgangsmеte
Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper og revet sitronskall. Legg resten av hvitløken og krydderurtene rundt kyllingen. Hell vin i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Stek kyllingen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter. Ta av folien og stek videre ved 225 °C i 20-30 minutter. Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply