Servings

5

Ingredienser
Paibunn:
125 g smør (mykt)
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:
300 g røkelaks
250 g jarlsbergost
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 dl dill
5 egg
3 dl melk

Fremgangsmеte
Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La eventuelt deigen stå kaldt 1/2-1 time for å kjevle den ut eller du kan trykke den direkte ut i paiformen.

Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen. Skjær laksen i strimler og legg den på bunnen. Dryss over revet ost, dill og krydder. Hell over sammenpisket egg og melk. Stek paien i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply