Lammekjøtt med fennikel og tomat

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
750 g benfritt lammekjøtt fra stek eller bog
olje til steking
1 løk, hakket
salt og grovmalt pepper
1 boks hermetiske tomater, knuste
2 stk. fennikel
evt. 1-2 ss maisenna utrørt i litt kaldt.

Fremgangsmеte
1. Skjær kjøttet i terninger. Varm oljen i en panne og brun kjøttet raskt. Rens løken, skjær den i tynne båter. Tilsett løken og la det surre med noen minutter. Dryss over salt og pepper. Tilsett tomatene og la det småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett litt vann hvis nødvendig.

2. Rens og skjær fennikel i båter og kok den mør i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på 2 dl av det.

3. Ha fennikelen over i gryta med kjøttet og hell over 2 dl av kokevannet. La alt trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Om ønskelig kan retten jevnes med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann til slutt.Smak til med salt og pepper.

Server godt brød eller pasta til.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

0 0 100 0

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar