Lasagne

100%

Porsjoner

6

Stem

Liker 142

Ingredienser
6 porsjoner

12 lasagneplater
Kjøttsaus:
2 løk
2 ss meierismør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
1/2 boks (400 g ) tomater
3 ss tomatpuré
Ostesaus:
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
5 dl melk
200 g hvit ost,revet, f eks jarlsberg, norvegia

Ildfast form, ca. 1 1/2 liter
I stekeovnen: 200 graderC ca. 30 minutter

Fremgangsmеte
Ildfast form, ca. 1 1/2 liter
I stekeovnen: 200 graderC ca. 30 minutter
Lag kjøttsausen først: Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet. Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.
Lag ostesaus: Smelt smøret, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.
Smelt osten (hold av litt til gratinering) i den varme sausen.
Legg lagvis i ildfast form to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss litt revet ost på toppen.
Stek retten i stekeovn, og server den med salat til.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 142

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar