Mandelskåler med eggekrem

Mandelskåler med eggekrem

Servings

5

Ingredienser
Mandelskåler:
4 egg
200 g sukker
200 g smør
100 g hvetemel
100 g malte mandler

Eggekrem:
8 dl melk
1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
8 eggeplommer
1 dl sukker
1 1/2 ss maisenna

Fremgangsmеte
Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet og avkjølt smør. Rør inn mel og malte mandler. La røren svelle 1 time.

Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune. Legg dem raskt over en passe stor kopp. Oppbevar mandelskålene i kakebokser frem de skal serveres.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen “sprekke”. Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Fyll mandelskålene med eggekrem like før servering. Skålene kan bli myke av å stå ferdig fylt i for god tid. Stikk jordbær delt i fire litt ned i kremen. Dryss over litt melis rett før servering.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply