Medisterkaker med fyll

100%

Porsjoner

5

Stem

Ingredienser
(Ca 20 medisterkaker)
1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
3/4 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
1/4 ts ingefær
5 dl melk

Fyll:
10 svisker
1 eple
1 ts karve
1 dl vann

Fremgangsmеte
Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.

Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av vœsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.

Tilsett potetmel og krydder.

Spe i resten av melken.

Del eple og svisker i terninger. Ha alt over i en kjele med 1 dl kokende vann og kok til alt vannet er fordampet.

Lag litt større kaker enn vanlig og klem dem flate. Legg en skje med fyll i midten og «brett» kaken sammen slik at fyllet blir helt innelukket.

Stekes pent brune i panne og trekkes ferdig i kraft eller vann.

Tips!
Lettvinte medisterkaker lager du av 500 g ferdig spedd julefarse og 500 g medisterdeig. Bland godt sammen, form til runde kaker og stek!

Medisterkakene kan også serveres som en selvstendig rett. Server med nykokte poteter, rødkål eller surkål og brun saus.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 6

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar