Nordnorsk hvetetortilla

100%

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
4 hvetetortillas
1 stor tomat
2 sjalottløk
2 ss god olje
ørlite vineddik
ca. 300 g røkelaks
1 stor isbergsalat e.l.
2 limefruker (sitron)

Dressing:
1 beger creme fraiche eller rømme smakt til med hakket hvitløk, salt og pepper.

Fremgangsmеte
Rør sammen dressingen. Vask og riv salat. Hakk
tomat og sjalottløk. Fres det raskt i olje i panne. Drypp
over vineddik. Smak til med salt og pepper.
Skjær røkelaksen i små, tynne skiver.

Varm tortillas
raskt i tørr panne eller under grill.

Skjær i snipper og smør den ene siden med
tomat/løkblanding.

Legg salat i hauger på fire tallerkener. Bygg opp og fordel lakseskiver og dressingklatter rundt. Legg på tortillasnippene. Legg et par limebåter på hver porsjon. Ha pepperkvern og
oljedressing på bordet.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 6

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar