Pai med lammekjøtt

Pai med lammekjøtt

Servings

5

Ingredienser
smør/margarin til bruning
1 løk
ca.800 g grytekjøtt uten bein

2 gulrøtter
1 stilk selleri
1 liten nepe eller en skalk kålrot
2 middels persillerøtter
1 middels potet
1 stor purre
4 persillekvaster

6dl buljong
1 ts rødvinseddik
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
2 dl fløte
1 ts salt
½ ts pepper
1/4 ts muskat
3-4 plater butterdeig

Fremgangsmеte
1. Skjær kjøttet i 2 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.

2. Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i terninger. Kok dette ca. 5 minutter i buljong tilsatt eddik. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.

3. Lag saus av margarin, mel, buljong og fløte. Smak til med salt og krydder. Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen. Hell blandingen i en ildfast form ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.

4. Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk. Pensle med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.

5. Stek på 200° C ca. 25 minutter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply