Papageno`s sprudlende ferskener.

100%

Porsjoner

4

Tilberede

15 min

Stem

Ingredienser
Dette trenger du:
4 modne ferskener
4 isskjeer (ca. 2 1/2 dl.) bringebærsorbet
1-1 1/2 dl. musserende vin, godt avkjølt
1/2 dl. hakkede, ristede mandler

Fremgangsmеte
Slik gjør du:
Skyll og tørk fersknene.
Del fruktene i halvdeler og fjern kjernene.
Skjær fersknene i små terninger og fordel dem i vinglass eller porsjonsskåler.
Legg sorbet oppå ferskenterningene i glassene.
Dypp isskjeen i varmt vann, så blir det enklere å lage pene kuler av sorbeten.
Fordel vinen over sorbeten og fersknene i glassene, strø mandler over, og server med én gang.

Andre alternativer:
Nektarin, pære, kiwi og melon fungerer også bra.
Det viktigste er at fruktkjøttet er mykt og frukten moden. Eller prøv ferske bær.
Ca. 300 g. er nok til 4 pers.
Bærsorbet passer bra til frukt, mens sitronsorbet passer både bær og frukt.
Mozell eller annen brus med fruktsmak gir et alkoholfritt alternativ til vinen.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 3

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar