Papageno`s sprudlende ferskener.

Papageno`s sprudlende ferskener.

Servings

4

Cook

15 min

Ingredienser
Dette trenger du:
4 modne ferskener
4 isskjeer (ca. 2 1/2 dl.) bringebærsorbet
1-1 1/2 dl. musserende vin, godt avkjølt
1/2 dl. hakkede, ristede mandler

Fremgangsmеte
Slik gjør du:
Skyll og tørk fersknene.
Del fruktene i halvdeler og fjern kjernene.
Skjær fersknene i små terninger og fordel dem i vinglass eller porsjonsskåler.
Legg sorbet oppå ferskenterningene i glassene.
Dypp isskjeen i varmt vann, så blir det enklere å lage pene kuler av sorbeten.
Fordel vinen over sorbeten og fersknene i glassene, strø mandler over, og server med én gang.

Andre alternativer:
Nektarin, pære, kiwi og melon fungerer også bra.
Det viktigste er at fruktkjøttet er mykt og frukten moden. Eller prøv ferske bær.
Ca. 300 g. er nok til 4 pers.
Bærsorbet passer bra til frukt, mens sitronsorbet passer både bær og frukt.
Mozell eller annen brus med fruktsmak gir et alkoholfritt alternativ til vinen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply