Pappas berlinerkranser.

Porsjoner

8+

Tilberede

2 t

Stem

Ingredienser
Dette trenger du:
1 hardkokt eggeplomme (egget kokes i ca. 10 min.)
1 rå eggeplomme
60 g. sukker
125 g. margarin
Ca. 250 g. hvetemel
1 eggehvite
Finhakkede mandler
Perlesukker

Fremgangsmеte
Slik gjør du:
Gni den hardkokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes.
Tilsett sukkeret og pisk dette til en tykk eggedosis.
Smuldre margarinen i melet og bland det i eggedosisen.
Rør deigen godt sammen, men elt den ikke for mye.
Dekk deigen til med et klede og la den stå kjølig i kjøleskapet i ca. 1 t.
Trill deigen ut i lillefingertykke pølser som deles i ca. 10 cm. lange emner.
Legg sammen emnene til kranser med spissene i kryss over hverandre.
Pensle hver karns med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker.
Legg kransene på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek kransene ved 190 grader i ca. 8 min.
Når kakene er stekt, trekkes bakepapiret med kransene forsiktig over på en kakerist.
Kransene er meget sprø så de må behandles med forsiktighet.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

0 0 100 0

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar