100%

Porsjoner

4

Tilberede

2 t

Stem


Notice: Undefined offset: 0 in /home/2/m/matsiden/www/wp-content/themes/themeforest-9258994-recipes-wordpress-theme/recipes/functions/custom-voting.php on line 181

Rundstykker

Ingredienser
1/2 pk gjær
1 ss olje
2 dl lunket venn
1/2 ts salt
2 dl samalt hvete (110g)
3 dl hvetemel (180g)

Fremgangsmеte
1.Smuldr gjæren i en bolle.
2.Varm opp vann til ca. 37ºc (fingervarmt) tøm det i bollen og rør ut gjæren.
3.Ta i oljen.
4.Rør inn salt og alt det sammalte melet.
5.Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bolle.
6.Dekk bollen med plast eller papir, og la deigen heve til dobbel størrelse.

7.Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en pølse som deles i åtte like deler.
8.Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
9.La dem heve under papir til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.

10.Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt sammalt mel like før steking.
11.Steik rundstykkene ved 240ºc i ca. 10 minuter.
12.Eter steking avkjøler rundstykkene på en rist.

Kategorier

Oppskrift av

Kosmo

Del & Print


Warning: A non-numeric value encountered in /home/2/m/matsiden/www/wp-content/themes/themeforest-9258994-recipes-wordpress-theme/recipes/single-recipe.php on line 123
100 0 100 34