Seaworld pasta

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
1 ss olivenolje
1 løk
2-3 fedd hvitløk
700 g friske eller 1 boks hermetiske tomater (400 g)
2 bokser blåskjell i vann
2 ss hakket persille
salt og pepper
400 g båndspagetti

Fremgangsmеte
Begynn med sausen. Rens løken og hakk den fint. Knus hvitløken. Flå friske tomater og hakk dem grovt. La blåskjellene renne godt av. La løk og hvitløk surre i oljen over svak varme til løken er myk, men ikke har fått farge, ca 5 minutter.
Rør i tomatene (også saften fra boksen), kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter, til det er kokt litt inn. Tilsett de avrente blåskjellene sammen med 1 ss hakket persille. Krydre etter smak med salt og pepper. Bland alt forsiktig. Ta sausen av varmen. Legg pastaen i rikelig med kokende, lettsaltet vann. La den koke i 8-10 minutter, til den er så vidt mør. Varm sauen like før pastaen er ferdigkokte. Smak den om nødvendig til med mer salt og pepper. La spagettien renne godt av, legg dem over i en varm serveringsbolle og hell sausen over. Dryss resten av persillen på toppen.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

0 0 100 0

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar