Skalldyrlasagne

100%

Porsjoner

6

Stem

Ingredienser
750 g reker med skall
6-7 dl vann
1 fiskebuljongterning
200 g rosa fiskefilet (laks/ørret)
200 g hvit fiskefilet (torsk/steinbit)
1 løk
3 dl tørr hvitvin
Ca 4 ss hvetemel
3 dl matfløte
2 purre
1 pakke fryst spinat
litt smør
salt og pepper etter smak
14 lasagneplater
raust med revet ost

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Ca. 30 minutter på 225 grader.

Tin spinaten. Skrell reker. Kok rekeskall i vann med buljongterning ca. 15 minutter. Skjær renset fisk i biter. Skrell og hakk løk. La fisken få syde i vinen 1 minutt.
Sil og spar vin og fisk. Visp melet ut i fløten i en kjele.
Visp inn vin og rekebuljong. La sausen få koke sammen minst 5 minutter så melsmaken er borte.
Skyll purre og skjær i strimler. Fres purre og avrent spinat i litt smør. Salte og pepre.

Ha lagvis;
saus, lasagneplater, fisk, reker og spinatblanding i en ildfast, smurt form. Dryss godt med ost over.

Sett formen midt i ovnen og la den stå som angitt,ca. 30 minutter.

Serveres med italiensk bakverk (chiabatta, grissini osv.), grønn salat og sitronbåter.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

100 0 100 9

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar