26

Super Vanilje Kos

100%

Porsjoner

8+

Tilberede

1 t

Stem

Ingredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ½ dl rosiner
1 dl rom
Vaniljefromasj:
3 stk egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
5 stk gelatinplater
frøene fra 1 stk vaniljestang
1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
ca. 200 g marsipan

Fremgangsmеte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen
mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i
eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved
160 °C i ca. 45 minutter.

2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket
kremfløte og vaniljefrø. Hell vannet fra gelatinplatene
og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den
oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og
krem.

3. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg halvparten av
rosinene på det nederste laget. Ha halvparten av
fromasjen oppå. Legg på neste bunn og ha på resten
av rosinene og det meste av fromasjen. Legg på den
siste kakebunnen. Smør resten av fromasjen rundt
kanten.

4. Sett kakeringen stramt rundt kaken og hell på
halvstiv gelé. La geleen stivne helt. Fjern kakeringen.
Kle rundt kanten med et bånd av hvit marsipan. Pynt
med hvit vannlilje og grønne blader i marsipan.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

Favoritt

100 0 100 1

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar