Thailandsk Scampirett

Thailandsk Scampirett

Servings

4

Cook

30 min

Ingredienser
500 gr Scampi
8 hvitløksfedd
1 stor løk
1 boks hermetiske tomater
1 gulrot
2 stilker stangselleri
2 ts karripasta ( kjøpes i innvandrer butikk)middels eller hot
1 ts salt
3 1/2 dl fløte eller kokosmelk
Virgin olje til steking
1 skvett konjakk eller sherry
Fersk koriander
500 gr pasta

Fremgangsmеte
Hell de flådde tomatene i en gryte. Tilsett finhakket gulrot og la det putre til gulrøttene blir al dente.

Scampiene tines og renses for skall
Finhakk løk og hvitløk og stek dem i olje til de får en gyllen farge. Stek scampiene på begge sider sammen med løken

Når de er ferdig stekt, helles fløten/kokosmelken over blandingen i stekepannen. Tilsett karrien og rør det sammen. Ha det så over i tomat gryten og la det putre litt sammen. Ha i konjakk eller sherry.

Kok pastaen. Ha litt olje og salt i kokevannet. Kok til den er al dente.

klipp opp masse koriandre og strø over pastaen når den er ferdig kokt.
Kan serveres med hvitløksbaguetter(anbefales) og en liten salat.

Denne retter er aldeles nydelig og kan anbefales på det varmeste….

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply