Tom Kah Gai

Tom Kah Gai

Servings

4

Ingredienser
Thailandsk sterk sursøt kylling-, kokos og galangalsuppe.

1 liter kokosmelk (blandet evt. ut fra pulver)
6 kaffir limeblader (friske eller tørkede)
3-4 skiver galangal
1 ss sitronsaft, friskpresset
2 ss fiskesaus (nam pla)
2 ts chilipasta eller 1 ts skivet frisk chili eller begge deler
1 ts sukker
1 sitrongress-stang
200 gram rå kyllingfilet, kyllingbryst eller annet kyllingkjøtt, skåret i biter
10 champignoner, skåret i 4
1/2 bunt frisk koriander, hakket litt
evt. 2 tomater i båter
evt. litt finsnittet vårløk

Fremgangsmеte
Kok opp kokosmelk (vann blandet med pulver, 4-5 ss).
Ha i limeblader, galangal, sitronsaft, fiskesaus, sukker, chilipasta, og sitrongressskåret i 2 ss stykker som er banket litt så saften kommer frem.
La det trekke i 5 minutter.
Ha i kyllingbiter og sopp, og la det trekke 5 minutter til.
Smak til med evt mere sitronsaft, fiskesaus eller sukker. Er suppen for tykk, ha i evt. mere vann/koksosmelk.
Ha evt i tomatbåter og vårløk helt tilslutt, og topp med fersk koriander.
Nudler (eggenudler eller risnudler) kan også haes i suppen, da heter den forøvrig «Gwaytio Tom Kah Gai».

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply