Vørterkake

Porsjoner

4

Stem

Ingredienser
1/2 kg rugmel
1/2 kg hvetemel
3 ts salt
300 g sukker
1/2 ts pepper
1/4 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/4 ts kanel
1 ts kardemomme
100 g gjær
ca 3/4 liter melk.

Fremgangsmеte
Bland de tørre ingrediensene.
Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen.
Arbeides med rene hender til den slipper bollen.
Settes så til heving på ett lunkent sted.
Heves til den er ca dobbelt så stor.
Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner.
Legges i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor.
Stekes i ovn ca 1 time.
Når det er ferdig legges det på en rist.

Gammel norsk oppskrift.

Kategorier

Oppskrift av

Philip Vågan

Del & Print

0 0 100 0

Ingen kommentarer

Legg igjen ett svar