Blog

Ananas med chili

Vi kan likså godt bryte sammen og tilstå med en gang. Oppskriften på dette smaksbomben av en dessert har vi stjålet fra det svenske matprogrammet Mat. Hadde vi ikke sagt ifra ville vi uansett bli avslørt, for Tomas og Tina har fått en trofast norsk seerskare.

av Per B. Johansen

Det er den sjarmerende 28-åringen Tina som står for kokkelering med en touch av gourmet, mens den noe eldre journalisten Tomas tar oss med på matfaglige sidesprang rundt om i Sverige. Programmet har blitt en publikumsvinner i vårt naboland, og er vel verdt en titt.

Men nå over til desserten, som altså er ananas med chili servert med en saus av crème fraiche og anis. Jeg kan love deg en uvant smakskombinasjon som er en anelse mektig, men overraskelsen går absolutt i en positiv retning.

Til 4 porsjoner
2 ananas, friske
4 dl farin
2 1/2 – 3 dl vann
1/2 rød chili
1 vaniljestang
saft fra 1 appelsin

Saus
250 g crème fraiche
1 ss melis
1 tsk malt anis

Fjern skallet av ananasen og skjær den i 1 cm tykke skiver, skjær ut den harde kjernen. Smelt sukker til lys karamell. Visp deretter inn vannet, hell i litt av gangen ellers klumper karamellen seg. Nå renser du chilien for frø og den hvite skilleveggen, og hakker den opp i små biter. Legg ananas, chili og den delte vaniljestangen over i sukkerlaken og hell i appelsinsaft. La desserten småkoke på svak varme i 10 – 15 minutter.

I mellomtiden blander du crème fraichen med melis og anisen. La sausen stå og trekke i ca. 10 minutter. Smaksett evt. med mer anis.

Server ananasen kald eller lunken, sammen med den kremete sausen.

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share