Blog

En ekte matkunstner

Det er blitt trendriktig å kalle seg for matkunstner, men det er ikke mange som er like berettiget til tittelen som Cecilie Galtung Døsvig.

av Per B. Johansen

31 åringen fra Bergen har bakgrunn som både kunster og kokk, og høster lovord for sine bilder som selvfølgelig handler om mat. Nå er det arbeidet mot en større separatutstilling i hjembyen som tar opp mesteparten av tiden.

Utstillingen går av stabelen på Galleri Primstaven i mai 2003.
– Mine malerier er dels blitt til gjennom en 4-trinns-teknikk og dels via ren akrylmaling. Noen malerier er naturalistisk malt mens andre er mer naive.

Leken fargebruk
Dette er ekte matkunst med lekten fargebruk. Bildene setter rett og slett publikum i godt humør. Det viser også mottakelsen på Døsvigs første separatustlilingen våren 2001 på Galleri 1.etg. hos Løtvedt i Bergen. Her gikk salget svært bra og pressen tro til med positiv omtale.

Konseptutvikler for kaffebar
Mat er et gjennomgangstema i Cecilies yrkesliv, og i tillegg til de humørfylte matbildene har hun i år vært konsept utvikler for kafeen Malabar i Telegrafen i Bergen. Dette er en trendy kaffebar med et utvidet mattilbud. I tillegg har den unge multikunstneren sammen med sin mann rukket å utgi multimedia kokeboken ”Absolutt Mat”.

Nå er imidlertid fokus rettet mot neste års separatutstilling.

Er du nysgjerrig allerede kan du se flere av hennes tidligere arbeider
på nettstedet Absolutt mat.

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share