Blog

Franske røykerier foretrekker Norsk Laks

Franskmenn spiser mest laks i Europa. Hele 100 000 tonn i året setter de til livs. En av favorittene er røykt laks. Mer enn 60 prosent av det som tilberedes i franske røykerier, er Norsk Laks.
Tall fra ADEPALE ved Syndicat National de l’Industrie du Saumon Fumé viser at Norsk Laks frister franske ganer.. -Frankrike er et meget viktig marked for vår laks . Mye av laksen går videre til røyking i franske røykerier, sier fiskeriutsending i Eksportutvalget for fisk, Stål Heggelund .

Franskmenn er glad i røykt laks – og de franske røykeriene er glad i Norsk Laks.

-Totalt gikk det med rundt 39 000 tonn for å fremstille røykt laks i fjor. Det betyr at den franske røykeri-industrien er en viktig avtaker av fersk laks fra Norge, sier Stål Heggelund. Norge eksporterte i fjor 65 000 tonn laks direkte til Frankrike. Tallene viser at Norsk Laks opprettholder sin sterke posisjon blant de franske forbrukerne, mener Heggelund.

Eksportutvalget for fisk planlegger også en stor kampanje i november og desember, med fokus på røykt laks. 40% av franskmennenes konsum finner nemlig sted rundt jule- og nyttårshøytidene.

Som en del av sommerens grillkampanje i Frankrike, har Eksportutvalget for fisk fått laget 3 forskjellige radioreklamer for Norsk Laks. Disse sendes på radiokanalen Nostalgie et Chèrie FM, en kanal som daglig har 7 millioner lyttere.

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share