Blog

Kule gadgets du trenger på kjøkkenet – slik får du råd

Drømmer du om å oppgradere kjøkkenet? Her er noen kule kjøkken-gadgets som vil gjøre hverdagen din enklere. Lengre ned i artikkelen får du råd om finansiering.

KitchenAid kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskinene fra KitchenAid er rett og slett helt rå. Maskinene er utstyrt med en kraftig motor som kan håndtere alt fra tunge gjærdeiger til silkemyk krem, og som gjør matlagingen lekende lett. 

Så fort du har prøvd en skikkelig god kjøkkenmaskin, kommer du ikke til å skjønner hvordan du noen gang har klart deg uten. KitchenAid-maskinene er kjent for å være svært gode, og kommer i stilsikkert og karakteristisk design. De ser utrolig kule ut på kjøkkenbenken.

Smartpanel og hub for full kontroll

Tiden er inne for å ta full kontroll over de smarte enhetene dine, spesielt hvis du har samlet deg opp et knippe av dem gjennom årene. Det er superpraktisk å ha et smartpanel på kjøkkenet ditt, for enkel og total kontroll over smarthjemmet.

I tillegg trenger du en hub. Dette er selve hjernen i det smarte systemet ditt, som lar alle de ulike enhetene snakke sammen – uansett hvilken produsent de kommer fra. Kontroller alt fra temperatur og belysning til musikk og underholdningssystem med en smart hub – vi anbefaler Athom Homey Smarthub, som er en av de beste på markedet.

Smart kjøleskap med digitalt touchpanel

Se for deg et kjøleskap som ikke bare holder maten kald, men som også viser deg bilder av matvarene, holdbarhet og anbefalinger på en digital skjerm? Og ikke nok med det – digitale kjøleskap er såpass smarte at du kan programmere dem med smarthjemmet ditt, la yndlingsbildene dine rulle over skjermen i et slideshow eller se serier på Netflix.

Smarte kjøleskap er ikke bare praktiske, de er megakule. De varsler når maten er i ferd med å gå ut på dato, og inneholder avansert avkjølingsteknologi som holder maten frisk lenger. Du slipper matsvinn og du får en enklere hverdag.  

Vinskap med dobbel temperaturkontroll

Med et vinskap oppbevarer du vinsamlingen din under perfekte temperaturforhold, og med mulighet for ulike temperatursoner kan du ha all vinen din på samme sted. Ulik vin skal som kjent ha ulik temperatur, enten det er snakk om hvitvin som serveres best kaldt, eller rødvin som skal lagres litt kjøligere enn romtemperatur. 

Er du glad i god vin, er dette et produkt du vil ha på kjøkkenet ditt. Velg et vinskap med UV-beskyttede glassdører, så blir ikke vinen påvirket av sollys eller andre skadelige stråler.

Slik får du råd 

For å få råd til de kule gadgetsene du ønsker deg, har du to valg: Spare pengene selv, eller låne penger.

Spare penger selv

Det mest økonomiske valget, uansett hva du skal kjøpe her i livet, er å spare pengene selv. For å maksimere sparingen din bør du sette opp et budsjett for å se om du kan redusere utgiftene dine, og lage en spareplan med en dato for når pengene skal være på konto. 

Har du tidligere handlet på avbetaling, brukt kredittkort eller tatt opp forbrukslån, vil du spare mye penger på å refinansiere med sikkerhet. Refinansiering betyr at man samler alle smålån i et nytt og større lån med lavere rente, og dermed sparer penger totalt sett. Har du et hus eller fritidseiendom du kan tilby som sikkerhet, vil du spare enda mer.

Manglende sikkerhet er imidlertid ingen hindring, da du også kan låne uten sikkerhet. Les mer om det under. 

Låne pengene

Passer det bedre å låne pengene du trenger, bør du velge forbrukslån fremfor kredittkortet. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, noe som betyr at det ikke kreves sikkerhet for å gi lånet. Dermed kan pengene brukes til hva du vil.

Det er dyrere å ta opp et forbrukslån enn å spare pengene selv, men det er billigere å velge forbrukslån over kredittkort. Årsaken til dette er at forbrukslån har lavere rente enn kredittgjeld. I tillegg får du en oversiktlig og forutsigbar nedbetalingsplan. 

Dette koster lån

Avhengig av hvor mye du trenger å låne, koster det penger å låne penger. Bruk en lånekalkulator til å beregne hva lånet koster før du søker, så har du full kontroll og kan planlegge økonomien fremover. 

I lånekalkulatoren fyller du inn hvor mye du trenger å låne, og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Da vil kalkulatoren beregne hva lånet kommer til å koste, og hva de månedlige innbetalingene blir. 

Dermed er du klar for å oppgradere kjøkkenet med kule gadgets!

Renteeksempel: Nominell rente 11,9%, eff. rente 13,7%, 100.000 o/5 år, kostnad 35.858, totalt 135.858.

Categories

Author

Kosmo Avatar

Share