Blog

Lag din egen McDonald’s!

Etter alle disse årene kan du nå endelig realisere barnedrømmen. I hvert fall hvis drømmen var å gå inn på McDonald’s og bestille hele menyen – uten å tenke på lommeboka.
Du kan forresten gjøre akkurat det samme på en rekke amerikanske restauranter.

av Per B. Johansen

Hemmeligheten ligger hos topsecretrecipes.com. Dette amerikanske nettstedet er hatet som pesten av den amerikanske matindustrien, men tilsvarende elsket av det amerikanske folk. Med hjelp av hamburgerelskende amerikanere legger dette nettstedet ut oppskriftene til all den kjente amerikanske restaurantmaten. På denne måten kan du selv lage milkshaken til McDonald’s, pizzaen til Pizza Hut eller burgerne til Burger King.

Selvfølelig er det ikke snakk om de originale oppskriftene, men det er heller ikke langt unna. For en utvalgt del av befolkningen har det blitt en folkesport å komme nærmest mulig smaken og utseende du får servert på restaurantene.

Amerikanske “junk food” har ikke en like høy stjerne i Norge, men du kan også prøve deg på maten til de mer anerkjente restaurantene. Med engelsk-norsk ordbok i bakhånd kan du for eksempel prøve deg på pannekakene til International House of Pancakes, eller en av suppene til TGI Friday.

Alle disse restaurantene er ikke like kjent her i landet, men maten er absolutt verdt å smake på – og sannsynligheten er stor for at den vil smake enda bedre når du serverer den nylaget hjemme i den egen stue.

Hvorfor ikke invitere til ekte amerikansk party? Finn frem musikken fra Grease, dekorer med amerikanske flagg og dekk bordet med papptallerkener. Med burgere på bordet blir dette en uvanlig fest, men garantert veldig moro!

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share