Blog

Lette desserter på late dager

Om sommeren er det lett å leve – på alle måter. Sol, lys og varme! Vi nyter det enkle og lette. Ellers er alle dager festdager om sommeren, vi koser oss med familie og venner. Etter et herlig måltid, – eller kanskje bare en lett salat, smaker det godt med en dessert.
Dessert setter en gullkant på hviket måltid som helst. Noe søtt, noe friskt, – veldig godt og kanskje ikke for mektig ? Kesam gjør mange desserter friskere og bedre. Jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, sitron, appelsin og sjokolade smaker bra sammen med den nye ferskosten Kesam. Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier; bytt halvparten av kremfløten med Kesam så blir det mindre kalorier.

Her får du noen forslag på lette, søte fristelser. Kos deg med god samvittighet, velbekomme!

Jordbærfromasj
Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.
4 – 6 porsj.

6 plater gelatin
kokende vann
3 dl (1 beger) Kesam
2 beger (350 ml) 0,1 % Yoghurt Markjordbær
2 eggehviter
5 ss sukker

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland dette med Kesam/yoghurtblandingen.
Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.
Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.
Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.

Kanelkrem til bær og frukt
En smakfull dessertkrem som smaker til det meste.

3 dl (1 beger) Kesam
½ dl melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel

Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke litt før servering. Smaker godt til fruktsalat og friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær.

Fruktsalat med Kesam
Bland hva du måtte ha av tilgjengelige frukter og bær.

1 eple
1 pære
3 ringer ananas
3 dl (1 beger) Kesam
2 ts vaniljesukker
2 ss melis

Rens og skjær frukten i små terninger. Bland Kesam med vaniljesukker og frukt. Smak evt til med mer melis. Du kan også bruke ferdig hermetisk fruktsalat og blande med Kesam.

Sjokolademousse
Selv om sommeren smaker det med sjokolademouss etter et lett måltid.
4 porsj.

2 eggeplommer
3 ss sukker
1 ss kald kaffe
100 g mørk sjokolade
3 dl (1 beger) Kesam
1 ½ dl TINE Kremfløte

Visp eggeplommer og sukker hvitt og porøst. Rør i kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og Kesam i blandingen. Visp fløten til lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjørlig minst 1 time før servering.

Is
En fantastisk enkel, frisk og god is. Varier etter hvilke bær du velger.
4 porsj.

Ca. 200 g bringebær, jordbær eller andre frosne bær
½ dl melis
3 dl (1 beger) Kesam

Bland bær, melis og kesam i en food processor eller annen kjøkkenmaskin. Er bærene frosset med sukker tilsetter du mindre søtningsstoff i isen, smak deg fram.
La maskinen gå til alt så vidt er blandet.Det er fint at bærene ikke er helt finmost. Frys til is i bolle eller tom isboks. Etter ca. 3 timer i fryseren kan du lage iskuler. Du kan også servere isen som den er fra bollen.
NB! Isen tiner langsomt så husk å ta den ut i god tid før servering.

Minuttis
Enklere kan det ikke gjøres. Bruk samme oppskrift som over. Kjør maskinen til alt er lett blandet og hell det opp i porsjonsskåler og server med en gang. Det er viktig at bærene er frosset når du blander dem med kesam, ellers blir det ikke is!

Jordbærmousse à la Tiramisu
Inspirert av Italia. Vil du at kjeksen skal være sprø serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.
4 porsj.

½ liter jordbær
1 ½ dl kremfløte
1 dl Kesam
3 ss melis
8 avlange italienske kjeks
(2 ss sitruslikør)
½ ts kanel

Skjær jordbærene i små biter. Visp fløten til krem ig bland i Kesam, jordbær og melis.
Del kjeksen i biter og drypp likøren over. Forblandingen i fire glass sammen med kjeksen. Dryss over kanel og pynt med jordbær.

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share