Blog

Maldiviske retter – lær å lage Mas Huni

Har du noen gang hatt lyst til å prøve maldiviske retter? Maldiviske retter blir ofte kalt “Dhivehi cuisine”og betegner matretter som består av en rekke eksotiske og rike smaker. Maten er tydelig preget av Maldivenes naboland Sri Lanka og India, og inspirert av maldivisk fortid.

Lite kjøtt

Maldivisk kosthold består av lite kjøtt, og dette kommer sannsynlig fra at det meste av alle matvarer må importeres. De lokale spiser derfor for det meste fisk mens man som turist kan få tak i så og si alt en skulle ønske på resortene.

På det maldiviske kjøkkenetvil en se mye sjømat, kokos, ris og grønnsaker, og maten blir laget med autentiske matlagingsmetoder som har blitt brukt over flere generasjoner.

Et godt eksempel på en god maldivisk matrett er Mas Huni, som er en rett bestående av tunfisk, kokosnøtt, og chilli-salat, og maldiverne elsker denne retten. Tradisjonelt sett er dette en frokostrett som maldiverne spiser med et flatbrød kalt Roti eller Chapati, og den nytes ofte sammen med en kopp svart te.

Mas Huni er en rett som passer ypperlig som lunsj. Videre skal vi vise deg hvordan du enkelt kan lage den selv.

Ingredienser

1 finhakket chilli

1 løk kuttet i tynne skiver

1 boks tunfisk (helst røkt)

1 kopp med kokos

Saften fra en lime

Salt og pepper til smakssetting

Fremgangsmåte

  1. Skvis løk og chilli sammen med lime juice og salt
  2. Tilsett tunfisk og bland godt
  3. Mix med kokosnøtt
  4. Smak
  5. Tilsett mer salt, pepper, og juice dersom du ønsker å smaksette salaten mer
  6. Server med flatbrød
  7. Nyt!

Tips! For å gi denne retten en tvist, kan du bytte tunfisk ut med stekt kylling og ris sammen med alle de andre ingrediensene. Stek kyllingen gjerne med chilli, salt, pepper eller sitronpepper.
Finn flere spennende og maldiviske oppskrifter her.

Categories

Author

Content Avatar

Share