Blog

Med smak på timeplanen

I høst skal landets sjetteklassinger lære mer om sin egen smak. Allerede nå kan lærere og elever prøvesmake det nye undervisningsopplegget.

– Dag Øyvind Olsen

De fleste barn har et forhold til om noe smaker godt eller vondt, men å lære seg å smake skikkelig på det man putter i munnen, og å beskrive smaken, er ikke alltid like lett.

Nå skal barn lære å finne fram til de ulike grunnsmakene; søtt, surt, salt, bittert og umami (buljongsmak).

For tredje år på rad arrangerer Landbruks- og matdepartementet Smakens uke i begynnelsen av november (uke 45), i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket.

Nytt av året er et helt ferskt undervisningsopplegg som er kalt ’’Med smak på timeplanen’’, som er lagt ut på følgende tre internettsider:

www.smakensuke.no

www.skolenettet.no/matstart

www.mat.no (klikk videre på linken ’’for skolen’’)

– Økt kunnskap om mat og smak er med på å øke barns bevissthet om matkvalitet. Det vil igjen være med på å øke matgleden, sier Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Skoler fra hele landet kan nå melde seg på for å delta i Smakens uke

– Skoler som blir trukket ut får besøk av et eget smaksteam som har med seg en spennende smakskoffert, sier Åse Kringlebotn i Opplysningskontorene i landbruket.

(newswire)

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share