Blog

Populært med remse-middag

Oslo (NW): Nordmenn har allerede handlet inn en kvart million måltider av den nye matserien Fryst. Remsepakket kyllingfilet er en av bestselgerne.

-Ulf-Arvid Mejlænder

– Remsepakkene gjør det praktisk å tilberede ønsket antall porsjoner, sier direktør Arild Husefjeld i Nortura, som står bak den nye frossenserien.

I de første seks ukene etter lanseringen har nordmenn kjøpt 50 tonn middagsmat av merket Fryst. Det tilsvarer 250 000 måltider.

– Folk har tydeligvis lyst til å prøve nye middagstilbud. I frossendisken er de på jakt etter kombinasjonen av enkelhet og god smak. Dessuten er det mange som legger vekt på at det skal være lettvint å tilberede riktig mengde, sier Husefjeld.

Påkledde kjøttboller

En av løsningene som er benyttet for å gjøre porsjoneringen enklere, er å pakke kjøttboller inn i saus ved innfrysing, slik at man senere kan tine bare den ønskede mengden av kjøttboller og saus.

– Litt uhøytidelig kaller vi dem for påkledde kjøttboller. Foreløpig finnes de i tre smaksvarianter, sier Husefjeld.

Til sammen er det så langt lansert 29 vareslag merket Fryst. I mai kommer det tre til.

– Blant annet kommer det remsepakket svinefilet, som gjør det mulig å ha rikelig i fryseren samtidig som man bare tiner det som behøves til for eksempel grillmiddagen, sier Husefjeld.

Til høsten lanseres ytterligere ti varianter. Deretter er planen å utvikle mellom 15 og 20 nye vareslag av merket Fryst årlig.

Ungdom og menn

Nordmenn spiser ofte frossenmat til middag.

– Pizza er jo i en klasse for seg selv. Det spiser vi i gjennomsnitt 19 ganger i året. Tradisjonelle middagsprodukter i frossen eller ferdig form spiser vi ti ganger årlig, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate, som var ansvarlig for den store undersøkelsen Norske Spisefakta 2008.

Ifølge undersøkelsen er frossenmat og andre former for hurtigmat mest populært blant ungdom.

– Det er de som er storforbrukerne. Men vi ser også at menn oftere tyr til ferdig hurtigmat enn kvinner. Derimot er det små geografiske forskjeller, sier John Spilling.

Categories

Author

Philip Vågan Avatar

Share