Afgansk lam med spinat

Afgansk lam med spinat

Servings

4

Ingredienser
Lammelår 1 – 1 1/2 kg, delt i 5 cm terninger
Løk 3, i store terninger
Hvitløk 4 fedd, hakket
Ingefær 2 ts, malt
Muskat 1/4 ts
Rosa pepper 1 ts, knust
Kanel 1/2 ts
Tomater 2 bokser, flådd, hakket
Kjøttkraft 2 1/2 dl
Spinat 500 g, vasket, stilken fjernet
Yoghurt naturell 1 1/2 dl
Sitronskall 1 ts
Pinjekjerner 1/2 dl, ristet i tørr panne i 3 min
Salt
Olivenolje til steking

Fremgangsmеte
Brun kjøttet på sterk varme i en gryte.
– Senk varmen og ha i løk og hvitløk.Fres til det er gyldent.
– Tilsett krydder og fres i 2 minutter til.
Påse at løk og hvitløk ikke blir brent.
– Bland i tomater, kraft og spinat.
– Ha alt over i en smurt, ildfast form og dekk til.
– Stekes ved 180° C på midterste rille i 1 time.
– Bland i yoghurt og avkjøl noe.
– Tilsett sitronskall, og smak til med salt.
– Rist pinjekjerner i tørr stekepanne i 3 minutter.
Dryss dem over retten.

Serveres med pilaffris.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite