Akevittkake

Akevittkake

Servings

8

Ingredienser
Til en kake:

BUNN:
200 g smuldret havrekjeks
60 g smør
2 ss honning (flytende)
FYLL:
3 gelatinplater
4 eggeplommer
75 g melis
3/4-1 dl akevitt
1 1/2 dl kremfløte
150 g smeltet sjokolade
kokende vann
myntesjokolader til pynt

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: ca.10 minutter ved 175 grader.

Bland sammen kjekssmuler, smør og honning. Trykk det jevnt ut i rund form (22-24 cm diameter). Stek som angitt og la avkjøle.

Legg gelatin i kaldt vann ca. 10 minutter. Pisk eggeplommer, melis og akevitt til luftig eggedosis. Klem ut vannet av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann. La det avkjøle noe før det blandes med eggedosisen. Pisk fløten til krem og vend den inn. Rør inn smeltet sjokolade til slutt. Fordel kremen over kjeksbunnen.Frys kaken ca. 4 timer.
Ta kaken ut av fryseren en halv times tid før servering. Pynt kaken like før servering.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply