Anette`s Ostedrøm

Anette`s Ostedrøm

Servings

8

Cook

2 hr

Ingredienser
Mandelbunn:
– 5 eggehviter
– 250 g melis
– 250 g mandler

Ostekrem:
– 375 g philadelfia ost- orginal
– 225 g sukker
– 150- 200 g bjørnebør eller skogsbær
– 4 1/2 plater gelantin
– 1 stk kremfløte

Div:
– 1 stk skogsbær gele
– 1 plate kvit dronning sjokolade
– 1 plate mørk dronning sjokolade.

Fremgangsmеte
Mandelbunn:
Pisk eggekviter og halvparten av melisen til det er stivt. Bland resten av melisen med malt mandler, og skjær dette forsiktig inn i den stive eggekvitemassen. Ha deiga i ei smurt (26 cm) kakeform. Steik: i 30 minutter ved 180 grader midt i ovnen. (Avkjøl i form).

Ostekrem:
Kok opp litt vann med litt sukker, ha i bæra og la dei trekke ei stund. Legg gelantin platene i kaldt vann ei lita stund til dei er mjuke. Ha dei over i ei skål og løys dei opp til en tynn masse over vannbad. Sik av bæra og mos dei med en gaffel. pisk krem. Bland ost og sukker. Bland bær,gelantin, osteblandinga og tilslutt kremen, jevnt.

Montering:
Legg den avkjølte mandlbunnen på ett fat. Sett ringen til forma rundt kakebunnen. Hell over ostekremen. La det stå kaldt. Kok gelen og la den stivne litt. Hell geleen over kaka og sett kaldt til geleen har stivna heilt, (gjerne natta over).
Ta av ringen og pynt med bær oppå kaka og sjokoladeknekk rundt kanten.

Sjokoladeknekk rundt kaka:
smelt mørk sjokolade over vannbad. Hell den på bakepapir og stryk den passelig tjukk. smelt kvit sjokolade og lag artige kvite mønster og krusseduller oppå den mørke sjokoladen. sett dette i frysen på ei bakeplate. Det går raskt. Knekk sjokoladen i passelige biter som en trykker på langs sida på kaka. Pynt gjerne med bjørnebær eller skogsbær oppå kaka.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply