Appelsinkake med ostekrem

Appelsinkake med ostekrem

Servings

8

Ingredienser
Bunn:
4 egg
150 g sukker
Revet skall av 1/2 appelsin
2 ss appelsinsaft
4 ss hvetemel
2 ts bakepulver
75 g meierismør
Ostekrem:
1 beger (125 g)kremost naturell
Revet skall av 1/2 appelsin
2 ss sukker
Appelsinsaft

Firkantet kakeform ca. 30x40cm.
I stekeovnen ved 200 grader C, 10-15 minutter

Fremgangsmеte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett appelsinsaft og -skall, mel blandet med bakepulver og smeltet avkjølt meierismør. Hell røren i smurt langpanne og stek den pent gyllen.
Hvelv kaken på melstrødd håndkle eller papir. Avkjøl og del tvers over i to like biter.
Bland sammen ost, appelsinskall og sukker. Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk.
Smør kremen på den ene kakedelen og legg den andre over. Dryss på melis og skjær i jevne firkanter.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite