Appelsinmazurka

Appelsinmazurka

Servings

4

Ingredienser
4 appelsiner
300 g melis
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g sukker
150 g smør
2 eggeplommer
4-6 ss seterrømme
100 g skåldede mandler

Fremgangsmеte
I STEKEOVN: Ca. 1 time ved 180 grader.

Stikk i appelsinene med en nål. Dekk dem med vann i en kjele. La det koke opp og småkoke ca. 5 minutter. Ta opp appelsinene og avkjøl dem. Skjæres i skiver. Fjern stener. Løs opp melisen i appelsinkokevannet. Kokes til en “sirup”, ca. 10 minutter. La appelsinskivene trekke i sirupen og la dem bli kalde der. Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggeplommer og nok rømme til en smidig deig. Kjevle ut deigen og ha den i en smurt, ildfast form. Stek kaken som angitt. Den skal bli lyst gyllen. La sirupen renne av appelsinskivene. Fordel dem på kaken. Dryss på mandler. Kaken kan gjerne stekes videre noen minutter til appelsinskivene er tørre. Kaken serveres kald, gjerne med kremklatter og revet appelsinskall.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite