Servings
4Ingredienser
500 g flyndrefilet
¼ dl fiskekraft/buljong
salt og hvit pepper
LAKSEFARSE:
½ kg renset laksefilet
½ ss salt
1 ts hvit pepper
2 egg
½ l kremfløte
SAUS:
3 sjalottløk
2 dl tørr hvitvin
2 dl fiskekraft/buljong
½-1 dl kremfløte
100 g smør
hvit pepper
evt. salt.
Dessuten:
2 ss kapers
½ kopp terninger (av skoldede) tomater.
Kokte grønnsaker julienne er fast tilbehør
Fremgangsmеte
Mal laks med salt og pepper. Rør inn egg. Avkjøl.
Spe med fløte til en jevn masse. Settes kaldt.
Finhakk sjalottløk til sausen og stek den lett i smøret.Hell på vin og la den koke godt inn. Hell på kraft og fløte.
La det koke inn til½. Pisk inn smør i klatter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett kapers.
La sausen få koke seg passe tykk og lekker.
Fordel laksefarse på flyndrefiletene. Rull sammen. Fest. Settes tett i tett i en kjele. Hell på kraft/buljong,
salt og pepper. La det koke så vidt opp.Ta kjelen